Po co zaraz nowa miska. Wystarczy zrobić tak, jak w tytułowym poście i będzie spokój. Używam tego patentu już chyba od 2002r, lub 2003r, już nie pamiętam, i niema żadnych problemów.
Kable zasilające do wzmacniacza - lutować czy zaciskać?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Kable zasilające do wzmacniacza - lutować czy zaciskać?
Pytanie jak w temacie.
Jeżeli zaciskać to czym, styknie takie coś jak poniżej?
http://www.allegro.pl/item317832754_...funkcyjne.html
-
arturv3, zdecydowanie lepiej lutowac, przynajmniej miedź się nie utlenia :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
-
Do duzych przekrojow kabli rowniez sa szczypce z przelaczana glowica od 6mm2 do 50mm2 (do wiekszych srednic szczypce sa hydrauliczne), ale sa one do celow przemyslowych i cena dla hobbysty jest zaporowa. Lutowanie grubych kabli- potrzebna jest lutownica o mocy 300W i lut z mala iloscia olowiu. Na gotowe zlacze dobrze jest naciagnac koszulke termokurczliwa.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz
-
arturv3, dokładnie tak jak to opisał bubuDE :diabelski_usmiech
a kabelki mam 2x 53 mm^2 :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
RIKARD, pomyłka, więcej kabla potniesz niż uzyskasz kontaktu :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Czy do lutowania kabli np. 35 mm jest potrzebna specjalna lutownica czy może być zwykła?
Zastanawiam się nad wzmacniaczem μ-Jr. 4-300 (4x50W) który ma napędzać przód+nieduży sub, jaki przekrój kabla zasilającego jest wystarczający ?
Komentarz
-
Komentarz
-
arturv3, do juniora miałem 20mm2. 5,5metra.
co do przekrojów to masz tu (z autokacik.pl)
i oczywiście chodzi o przekrój a nie średnicę jak napisano w tytule tabeli
Komentarz
-
ja do 2 wzmakow mam 20mm^2 i mam nadzieje ze wystarczy
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
Komentarz